Γιατί μπαμπά βγάλαμε τον ΑΝΤ1 από το τηλεκοντρόλ;

Hand-holding-TV-remote-co-007

Αν παίζαμε στοίχημα για το ποιος επιχειρηματίας θα πάρει τηλεοπτική άδεια ένας θα ήταν το σιγουράκι να μη μας ρίξει στον κουβά. Το όνομα αυτού: Βαρδής Βαρδινογιάννης. Από εκεί και πέρα το χάος.

Η κυβέρνηση έχει εξηγηθεί: Όποιος έχει τα πιο πολλά γίνεται και καναλάρχης. Τα μικρά πορτοφόλια μπορούν να πάνε από τώρα στο σπίτι τους και να φτιάξουν… web tv.

Με τη μέθοδο της εις ατόπου απαγωγής (και όχι επαγωγής κυρία μου) ας δούμε ποιοι έχουν τα λεφτά για να πάρουν μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Πρώτος πρώτος, Βαρδής Βαρδινογιάννης. Έχει τα λεφτά, έχει και τα εχέγγυα. Δεύτερος και σίγουρος Βαγγέλης Μαρινάκης. Έχει τα λεφτά, την οικονομική επιφάνεια και τίποτα δεν φαίνεται να τον σταματά. Τρίτος ακολουθεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Διαθέτει υγιές οικονομικά κανάλι που μπορεί να βρει εύκολα συμμάχους να βάλουν πλάτη (και να γίνουν συνέταιροι). Ο Ιβάν Σαββίδης ακούγεται καιρό πως θέλει να μπει στο κανάλι της Κάντζας.

Και τίθεται το ερώτημα: Ποιος θα είναι ο τέταρτος καναλάρχης της χώρας; Κυριακού με τον ΑΝΤ1 ή Αλαφούζος με τον ΣΚΑΪ. Ο πρώτος έχει το πρώτο κανάλι της χώρας. Μέχρι σήμερα. Αλλά αυτά πια δε μετράνε όταν μηδενίζει το τηλεοπτικό κοντέρ στη χώρα αγαπούλα μου (ο θεος να σε σχωρέσει Μάκαρε). Εννενήντα μέρες μετά το διαγωνισμό η DIGEA θα βγάλει στον αέρα μόνο τέσσερα κανάλια.

Ο Αλαφούζος έχει την οικονομική επιφάνεια. Το ρευστό ρέει στο Π. Φάληρο και «τα λεφτά δεν είναι ζήτημα». Λες στο τέλος να βλέπουμε ΣΚΑΪ και να αναγκαστούμε να σβήσουμε τον ΑΝΤ1 από το τηλεκοντρόλ; Στο «3» είχα το Μέγκα. Στο «4» τον ΑΝΤ1. Το «1» και το «2» μου τα κατάργησε ο Σαμαράς με τον Μουρούτη (Ετ1 και Ετ2). Τα τέσσερα πρώτα βλέπω να γίνονται «Θρύλος Τιβι», «Βάζελος Τιβι», «Κάντζα τιβι» και «Σταρ Τιβι». Αν μας χαλάσουν τη σειρά στο τηλεκοντρόλ εγώ στο λέω, φίλε αναγνώστη, πέτα το. Άλλαζε τα κανάλια με το σκουπόξυλο από μακριά γιατί κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει τηλεοπτικά.

Τώρα για τους Καλογρίτσες, Σαββίδηδες και Βρυώνηδες δεν φθείρω άλλο το πληκτρολόγιο. Χαλάω το CPU μου.

Ο Πάνος Καμμένος μπαίνει μπροστά και τουιτάρει «Όξω από τα κανάλια τα ελληνικά τα αδιάπλεκτα κουμπάρε Καλογρίτσα». Μπορεί και να είναι το ξεκάρφωμα λένε για να πάρει την άδεια. Ο Βρυώνης δεν έχει να δείξει το ρευστό και ο Σαββίδης δε θέλει να δείξει το ρευστό.

Μη φλυαρώ. Η απάντηση θα δοθεί (;) την επόμενη εβδομάδα που ξεκινάει ο διαγωνισμός. Αν δε μπει φρένο από τις προσφυγές των καναλιών, τις ενστάσεις των επιχειρηματιών και τα ανακατέματα γενικώς.

Γι’ αυτό σου λέω. Πάρε ένα σκουπόξυλο καλύτερα να αλλάζεις όποια κανάλια μείνουν και μη δείξεις έκπληκτος με όσα δεις να εξελίσσονται.

Φιλικά,

Κορέος ο ωτακουστής 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *