Ερχεται η Ferrari Sergio

Ferrari-Sergio-Concept-Rear-Detail

Τα μέλη του κλειστού… κλαμπ φανατικών και πάμπλουτων συλλεκτών Ferrari έχουν και τα τυχερά τους, όπως το δικαίωμα να παραγγέλνουν πρώτοι τα μοντέλα εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής. Αυτό ισχύει και για το Sergio, το πρωτότυπο που βασίζεται στην 458 Spider και θα κατασκευαστεί σε μόλις 6 αντίτυπα.

Το όνομα του δεν το έχει πάρει προφανώς από τον… Marchionne, αλλά από τον Sergio Pininfarina, ο οποίος απεβίωσε το 2012 σε ηλικία 86 ετών. Ο σχεδιαστικός οίκος Pininfarina παρουσίασε το Sergio concept στη Γενεύη το 2013 και η ανταπόκριση των φανατικών φίλων της Ferrari οδήγησε τη διοίκηση της ιταλικής μάρκας στην απόφαση για παραγωγή του ανοικτού supercar. Η επιτάχυνση στο 0-100 της Ferrari Sergio αναμένεται να διαρκεί λιγότερο από 3,5 sec.

Η τιμή του αυτοκινήτου δεν έχει γίνει γνωστή, απλά ότι και τα 6 αντίτυπα έχουν ήδη προπωληθεί. Σύμφωνα με το αμερικάνικο δίκτυο CNBC η παραγωγή της Ferrari Sergio θα αρχίσει «σύντομα», με τις παραδόσεις να ακολουθούν μέσα στο 2015. Σε σχέση με το εικονιζόμενο πρωτότυπο θα υπάρξουν βέβαια αλλαγές (όπως η προσθήκη παρμπρίζ και εξωτερικών καθρεπτών) στο τελικό μοντέλο, ώστε να λάβει άδεια για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους.

 

ΠΗΓΗ: NEWSAUTO.GR

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *