Τέσσερις «αδειούχοι» και τρία κανάλια – κουφάρια που ψάχνουν αγοραστή

the-poker-game_500_high

Χάσαμε στο στοίχημα. Όποιος περίμενε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη μετά από 27 χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση (Mega και Star) θα έμενε εκτός τηλεοπτικού νυμφώνος να περάσει από τα γραφεία μας να του χαρίσουμε το αγαλματάκι του προφήτη.

Έκπληξη δεν ήταν ο Καλογρίτσας. Εκτός αν από «λαγός» για να ανεβάσει το ποντάρισμα τελικά του έμεινε η άδεια και 52 εκατομμύρια λιγότερα στην τσέπη. Ή μήπως κάποιος άλλος εκπροσωπείται μέσω της εταιρείας Καλογρίτσα;

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Ο Πρωθυπουργός και ο Ν. Παππάς βγήκαν μάγκες. Πήραν από τα μεγάλα τζάκια σχεδόν το 1/4 του δισεκατομμυρίου ευρώ. Μεγάλοι χαμένοι: Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς. Για τον Βρυώνη δεν υπήρχαν προσδοκίες. Στους χαμένους βάζω και Β. Μαρινάκη και Θ. Κυριακού γιατί έβαλαν βαθειά το χέρι στην τσέπη. Για τον Θ. Κυριακού είναι γνωστό πως η οικονομική επιφάνεια της εταιρείας ήταν περιορισμένη. Δεν θα πέσει κανένας από τα σύννεφα αν μάθει σύντομα πως μαζί με τον Θ. Κυριακού υπάρχουν και άλλοι συνεταίροι που έβαλαν πλάτη.

Οι Β. Μαρινάκης και Χ. Καλογρίτσας δεν τους λες και «τυχερούς». Έπρέπει να βάλουν και ένα τεράστιο ποσό για να στήσουν κανάλι από την αρχή.

Εκτός αν υπάρξει συμφωνία. Να πάρουν τα «κουφάρια» των καναλιών που μένουν χωρίς άδεια και σε 90 ημέρες η DIGEA θα τους ρίξει μαύρο. Γιατί τι να το κάνει ο Βαρδινογιάννης το Star και ο Κοντομηνάς τον Alpha και οι άλλοι μέτοχοι το Mega; Nα τα έχουν να τα καμαρώνουν;

Παίρνεις εγκαταστάσεις, αγοράζεις brand name, παίρνεις και όσους εργαζόμενους θες (με πολύ λιγότερα λεφτά, δεν είναι οι εποχές για γαλαντομίες) και το έχεις το μαγαζί έτοιμο. Και δεν αλλάζει και ο τηλεθεατής καν το κουμπί στο τηλεκοντρόλ.

Γιατί το να στήσεις κανάλι από την αρχή σημαίνει: χώρος, χτίσιμο ονόματος, άνθρωποι, πρόγραμμα, περιεχόμενο, ειδήσεις και ένα σωρό πράγματα. Το παίρνεις έτοιμο και ησυχάζεις.

Εκτός αν όλα αυτά που λέμε σήμερα μας τα προλάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα 250 εκ. ευρώ που είπαν να μαζέψουν τελικά δεν δοθούν ποτέ στον κρατικό κορβανά.

Κατάλαβες αγαπημένε τηλεθεατή πως έχουν τα πράγματα; Κατάλαβες.

Γιάννης Αργυρίου, MensPlanet

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *