3 + 1 λόγοι που το ΣτΕ έκανε το μαύρο … άσπρο!

5.0.2

Το ότι ο νόμος Παππά θα κρινόταν αντισυνταγματικός το περίμεναν όλοι. Παλιοί και νέοι καναλάρχες. Ρωτήστε και τους χιλιάδες εργαζόμενους που συνέχιζαν κανονικά τις δουλειές τους και τα προγράμματά τους. Ρωτήστε τις διαφημιστικές που «πλάναραν» κανονικά με διαφημίσεις το Σταρ, τον Άλφα και το Έψιλον για τους επόμενους μήνες.

Το ότι η Όλγα Γεροβασίλη – με εμφανέστατη ταραχή – ψέλλισε τα γνωστά ότι τώρα θα πεινάσουν όλα τα παιδάκια στην Αφρική και στα σχολεία της Ελλάδας επειδή Αλαφούζος, Σαββίδης και Μαρινάκης θα δώσουν πίσω τα 80 εκατομμύρια (όσο κοστίζουν οι μετακλητοί όλων των υπουργείων το χρόνο) και πάλι δεν έπεισε. Αυτά αφορούν την κυβέρνηση που βρίσκεται ήδη με το ένα από τα δύο ξύλινά της πόδια πριονισμένο.

Σας γράφω τους 3 λόγους που οι 14 δικαστές του ΣτΕ ψήφισαν κατά του νόμου Παππά:

  1. Έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως μπορεί να χαιδεύει τα αυτιά δικαστικών, να συναγελάζεται μαζί τους και να ανταλλάσουν αυξήσεις και υποσχέσεις με τους μεγαλόσχημους όμως τα κολλητηλίκια έχουν και ένα όριο. Η δικαιοσύνη δεν είναι λάστιχο και το Σύνταγμα δεν είναι τόιλετ πέιπερ για να το χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν.
  2. Οι μόνιμες άδειες των καναλιών βγαίνουν από το ΕΣΡ. Το προβλέπει το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Όσο δεν υπάρχει ΕΣΡ δεν υπάρχουν μόνιμες άδειες. Εκτός αν καταργήσουμε τη χώρα. Σε ποια άλλη γλώσσα να το πουν στον υπουργό; Όλα τ’ άλλα είναι της Κουμουνδούρου αλχημείες.
  3. Αν ο Νόμος έβγαινε συνταγματικός τότε ο Σαββίδης, δηλαδή ο Πούτιν θα είχε κανάλι και ο Ομπάμα (που μας έρχεται) δεν το θέλει που να χτυπιούνται. Αν ο νόμος έβγαινε συνταγματικός τότε η κυβέρνηση θα έπαιρνε θάρρος και οι αντισυνταγματικοί νόμοι θα έρχονταν προς ψήφιση σε καθημερινή βάση. Οπότε και πάλι γι’ αυτό τον ψήφισαν αντισυνταγματικό.

Όλα τα παραπάνω μέχρι πριν μερικές ημέρες θα μπορούσαν και να ανατραπούν. Υπήρχε ένας όμως λόγος, ο βασικότερος, που οι δικαστές δεν ανέχτηκαν και οι πιο μετριοπαθείς όλων (που θα ψήφιζαν υπέρ του Ν. Παππά) ψήφισαν και αυτοί κατά του. Ο λόγος ήταν ένα δημοσίευμα. Όταν βγαίνει στο επίσημο κυβερνητικό φύλλο (Αυγή) όλος ο προσωπικός φάκελος ενός δικαστικού που διαφωνεί με την απόφασή σου, όταν σε «ξεβρακώνουν» δημοσίως επειδή είσαι αντίθετος, τότε ποιος σου λέει ότι στο μέλλον δε θα το κάνουν και για εσένα και για εμένα; Γι’ αυτό και μόνο οι δικαστικοί τίμησαν την τήβεννό τους (και προφύλαξαν όλους τους σκελετούς που έχουν όλοι οι δικαστικοί και εμείς οι υπόλοιποι καλά κρυμμένους στη ντουλάπα μας).

ΥΓ. Όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος αμφισβητεί τον θεσμό ολόκληρο (και όχι τις αποφάσεις του) τότε η χώρα δημοκρατική δε λέγεται. Επισήμως μπορείς να λες στους φίλους σου ότι κατάγεσαι από τη μπανανία και όχι από το Ελλαδιστάν.

Γιάννης Αργυρίου, MensPlanet

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *