Γιατί το Back to the Future δε θα μπορούσε να γυριστεί ποτέ στην Ελλάδα

bttf

Αν δεν είχαμε smartphones, laptop, gps, tablet, parctronic, facebook, internet σε κάθε σπίτι, τρεις τέσσερις λογαριασμούς email ο καθένας, σε τι θα διαφέραμε από τη δεκαετία του ’90; Όλα αυτά που γίνονται σήμερα, με εξαίρεση την οικονομική κρίση, πραγματικά σε κάνουν να απορείς για την πρόοδο της ελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας τα τελευταία 20 χρόνια.

Συγκεκριμένα στην ελληνική τηλεόραση παίζουν ο Τροχός της Τύχης, το Ραντεβού στα Τυφλά, το Μπράβο Ρούλα, Αθλητική Κυριακή, ο Γιώργος Παπαδάκης χωρίς τους άλλους… δύο στον αέρα, ο Νίκος Χατζηνικολάου χωρίς τα γυαλιά – τζαμαρία  και ο Γιώργος Αυτιάς, όχι ως οικονομικός συντάκτης του Ant1 αλλά ως παρουσιαστής (ω τι κόσμος Θεέ μου). Η Ελένη Μενεγάκη και η Ρούλα Κορομηλά εξακολουθούν να παράγουν τις πιο πολλές gossip ειδήσεις. VW Polo και VW Golf, εξακολουθούν να είναι η πλειοψηφία των αυτοκίνητων που κυκλοφορούν με σταθερή αξία μεταπώλησης. Διάσημος Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι ο Μανωλάς, το μπάσκετ παίζεται μεταξύ ΟΣΦΠ – ΠΑΟ και στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο Μελισανίδης, ο Μπέος και κάτι ακούω για παράγκα του Θωμά. Οι νέοι δεν έχουν προοπτική μετά το πανεπιστήμιο αλλά οι γονείς τους θέλουν να υποστούν όλες τις οικονομικές συνέπειες για να σπουδάσουν τα παιδιά. Ζούμε μια μεταναστευτική κρίση, τα Σκόπια θέλουν να ονομάζονται Μακεδονία, οι Τούρκοι προκαλούν στο Αιγαίο. Τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν χωρίς άδεια και διαπλέκονται , η μαύρη εργασία πρέπει να αντιμετωπιστεί, το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει, η παιδεία απορρυθμίζεται, μέχρι να οριστεί και να γίνει δικάσιμος τα αδικήματα θα έχουν παραγραφεί, το φορολογικό χρειάζεται ριζική αναθεώρηση, οι τιμές της βενζίνης είναι στα ύψη, τα εργοστάσια κλείνουν και πάνε στο εξωτερικό (κυρίως Βαλκάνια).

Στην πολιτική «αναζητείται» ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ στο προσκήνιο είναι ο Μητσοτάκης, η Γεννηματά, ο Κώστας Καραμανλής, ο Καμμένος, ο Βαρβιτσιώτης, διάφοροι Κεφαλογιάννηδες, ο Βενιζέλος.

Αν κάτσω να το σκεφτώ σοβαρά είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βρω πολλά ακόμα παραδείγματα «προόδου». Η όλη αυτή πραγματικότητα με οδηγεί αναπόφευκτα στα εξής συμπεράσματα:

  • Η Ελλάδα είναι η πιο σταθερή χώρα στον κόσμο κατά συνέπεια δεν έχουν λόγο να φοβούνται οι εν δυνάμει επενδυτές.
  • Οι ξένοι έχουν δίκιο που λένε ότι τίποτα δεν γίνεται παρά τις αποφάσεις
  • Τα μέτρα δεν χρειάζονται γιατί έτσι τα βγάζουμε πέρα εδώ και δεκαετίες
  • Ζούμε από τον τουρισμό και κρύβοντας εισοδήματα
  • Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί διάττοντες αστέρες αλλά οι σταθερές αξίες αναγνωρίζονται και επιβιώνουν

Γιε μου μην ανησυχείς στον ίδιο χρόνο και στις ίδιες συνθήκες με εμένα μεγαλώνεις. Απλά εσύ έχεις gadget αντί για αλάνες.

Του Ανδρέα Λασκαρίδη, MensPlanet editor

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *