Το κοστούμι που το πλένεις στο πλυντήριο…

kostoumi

Υπάρχουν κοστούμια που πλένονται στο πλυντήριο; Μέχρι τώρα όχι. Όμως , ένας σχεδιαστής από το Βερολίνο ήρθε να δώσει τη λύση.

Πρόκειται για τον 37χρονο Μπεν Βάιντε, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα σακάκι κι ένα παντελόνι τα οποία δεν φθείρονται στο πλύσιμο. Όταν δηλαδή πλένονται στο πλυντήριο, δεν «μπαίνουν» αλλά και ούτε χάνουν την γραμμή τους. Κι όμως! Το κοστούμι που φέρει την υπογραφή του Γερμανού είναι 100 % παρθένο μαλλί.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild», πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας ανδρικό κοστούμι το οποίο δεν χρειάζεται στεγνό καθάρισμα αλλά ένα απλό πλύσιμο στο πλυντήριο. Όπως όλα τα ευαίσθητα ρούχα, έτσι κι αυτό μπορεί να πλυθεί στους 30 βαθμούς Κελσίου και σε ότι αφορά το στύψιμο, σε χαμηλές στροφές- 400 στροφές ανά λεπτό . Το κόστος του φθάνει τα 599 ευρώ , όπως αναφέρει η μεγαλύτερη κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

«Μπορεί το κόστος του κοστουμιού να σας ακούγεται τσουχτερό, σκεφθείτε όμως ότι εξοικονομείτε τα χρήματα που θα δίνατε για το καθαριστήριο. Eπιπλέον, η χαμηλή θερμοκρασία πλύσης μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, η οποία βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος «, όπως επισημαίνει ο Γερμανός σχεδιαστής.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *