Βαγγέλης Μαρινάκης ένας παθιασμένος Ολυμπιακός

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέβασε τον Ολυμπιακό σε επίπεδο ενός μεγάλου ευρωπαϊκού κλαμπ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι χωρίς αμφιβολία, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της δεκαετίας που διανύουμε. Κάθε του ενέργεια αναπαράγεται μανιωδώς από τα media, ακόμα και οι φήμες για το πρόσωπό του μπορούν να είναι σε κεντρική θέση στην επικαιρότητα για μέρες.

Πώς θα μπορούσε όμως να χαρακτηρίσει κάποιος τον Ευάγγελο Μαρινάκη στηριζόμενος μόνο στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι πρόκειται για «φαινόμενο» που δεν έχουμε συναντήσει ξανά τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν; Πώς μπορούμε να διακρίνουμε τι είναι αλήθεια από όσα οι πολλοί αντίπαλοί του διακινούν και χωρίς να περιμένουμε κάθε φορά να τον δικαιώσουν και πάλι τα δικαστήρια στα οποία προσφεύγει για να διαφυλάξει την υπόληψή του;

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης και ο Αθλητισμός

Εάν είσαι Ολυμπιακός τότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή να αναλάβει τον Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο. Εάν είσαι και λίγο πιο ψαγμένος φίλαθλος του Ολυμπιακού τότε βλέπεις στον πετυχημένο επιχειρηματία έναν πραγματικό λάτρη της ομάδας σου που δεν διστάζει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο σύλλογος, ακόμα και όταν δεν έχει ο ίδιος άμεση εμπλοκή.

Ποιοι όμως τον ευγνωμονούν πραγματικά στο χώρο του αθλητισμού; Η απάντηση είναι οι γονείς και τα παιδιά που αθλούνται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα. Και αν το ποδόσφαιρο είναι μια «επένδυση» αναμενόμενη τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις υπόλοιπες ακαδημίες  του Ολυμπιακού που με χορηγίες του Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίζουν να αναδεικνύουν μεγάλα ταλέντα σε κορυφαίους αθλητές.

Κάπου εκεί αρχίζει και η αναγνώριση του Βαγγέλη Μαρινάκη και από τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων των  άλλων ομάδων, που βλέπουν έναν άνθρωπο σημαντικής οικονομικής δύναμης να στηρίζει σε πρωτοφανή βαθμό κάθε αίτημα για τον αθλητισμό. Η πραγματικότητα αυτή που δεν μπορούν ή καλύτερα δεν θέλουν να ακολουθήσουν οι αντίπαλοί του είναι και αυτή που προκαλεί τις μεγάλες αστήρικτες επιθέσεις στο πρόσωπό του.

Τι απαντά σε όσα ακούγονται γι αυτόν ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Συνήθως τίποτα. Όταν η δυσφήμηση σε βάρος του συνεχίζεται τότε απευθύνεται στην δικαιοσύνη και μέχρι σήμερα δικαιώνεται και αποζημιώνεται από τους ηθικούς αυτουργούς των επιθέσεων που δέχεται. Οι επιθέσεις αυτές έχουν κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα; Πολλοί έλεγαν ότι πρόκειται για οικονομικές συγκρούσεις, κάποιοι υιοθετούσαν διάφορα σχόλια και τα αναπαρήγαγαν. Ο ίδιος συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του, να φέρνει μεγάλα ονόματα του αθλητισμού στην Ελλάδα και να ανεβάζει τον Ολυμπιακό ακόμα ψηλότερα προκαλώντας θαυμασμό έστω και ενδόμυχα σε κάθε υγιή φίλαθλο.

Οι υγιείς αυτοί φίλαθλοι άλλαξαν στάση απέναντι στον Βαγγέλη Μαρινάκη το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος; Η έντονη φημολογία που προκύπτει από τα ρεπορτάζ των αθλητικών συντακτών για την εξαγορά της Νότιγχαμ από τον Ευάγγελο Μαρινάκη και το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την χρηματοδότηση του Ολυμπιακού και κατά συνέπεια του ελληνικού αθλητισμού. Σε αυτή τη φημολογία βλέπεις προβληματισμό σε κάθε πραγματικό φίλαθλο. Δεν έγιναν ξαφνικά όλοι φίλοι του Ολυμπιακού. Απλά καταλαβαίνουν κάτι πολύ απλό.

Ολυμπιακός χωρίς τον Βαγγέλη Μαρινάκη ?

Ευάγγελος Μαρινάκης

Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι του Ολυμπιακού διαμόρφωσε για πρώτη ίσως φορά ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο σε πραγματικά επαγγελματικό club, αντάξιο των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων που λατρεύουμε να βλέπουμε να αγωνίζονται. Ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά και αν η απόσταση που χωρίζει τον Ολυμπιακό από τις άλλες ελληνικές ομάδες είναι τεράστια, αποτελεί ταυτόχρονα και το κίνητρο για να γίνουν πραγματικά και όχι στα χαρτιά επαγγελματικές και οι άλλες ομάδες. Η δε στήριξη που παρέχει στα υπόλοιπα αθλητικά τμήματα του Ολυμπιακού αποτελούν υπόδειγμα και για τη λειτουργία των άλλων ομάδων.

Εάν φύγει ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό τι θα έχουμε να παρουσιάσουμε; Θα επιστρέψουμε σε μια εποχή εσωστρέφειας, σε στιγμιαίες επιτυχίες χωρίς συνέχεια, στη λογική της μικρής Ελλάδας που θα περιμένει να ανακαλυφθεί κάποιο ταλέντο ικανό να μας συναρπάσει για λίγα χρόνια. Η λογική του τι να κάνουμε Άρσεναλ, Μπάγερν κτλ. είναι αυτά δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, ας μείνουμε εκτός των τειχών να παθιαζόμαστε για ένα μέτριο εθνικό προϊόν.

Η αλήθεια είναι ότι τον χρειαζόμαστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Χρειαζόμαστε και άλλους σαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σαν τους Αγγελόπουλους, τον Γιαννακόπουλο, τον Λάσκαρη στο μπάσκετ. Χρειαζόμαστε αυτό το μοντέλο ανθρώπων που αγαπούν μια ομάδα, αγαπούν ένα άθλημα, αγαπούν τον αθλητισμό και έχουν την οικονομική δυνατότητα (και τη διάθεση) και να τον στηρίξουν και να τον αναπτύξουν. Ας σταματήσουμε λοιπόν να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε και ας αφήσουμε τους ανθρώπους που κάνουν τις επενδύσεις στον αθλητισμό να συνεχίσουν.

Θα είναι πραγματικά μεγάλο πισωγύρισμα το ενδεχόμενο να φύγει ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Ολυμπιακό και πρέπει όλοι να ευχόμαστε εντός και εκτός του Ολυμπιακού να συνεχίσει να προσφέρει για το καλό όλων μας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας παθιασμένος Ολυμπιακός και τον χρειαζόμαστε να επενδύει στον ελληνικό αθλητισμό.

Του Ανδρέα Λασκαρίδη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *