Μία εύκολη και ελαφριά μακαρονάδα

makaroniekso

Σε 25 λεπτά θα έχετε έτοιμη μία ελαφριά και γευστική μακαρόνια με σάλτσα τυριών…

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 25 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟΥλικά για 4 άτομα:
1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας (καλύτερα χοντρά Νο 5)
Για τη σάλτσα:
200γρ. ανθότυρο
70γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας
70γρ. κασέρι
70γρ. πεκορίνο, κεφαλογραβιέρα ή άλλο πικάντικο τυρί
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
πιπέρι φρεσκοτριμμένοΤρίβετε τα τυριά στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει διαφανές. Προσθέτετε (αν βάλετε) και την πιπερίτσα.

Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά. Όταν ζεσταθούν -δεν αφήνετε να πάρουν βράση- ρίχνετε και τα τυριά και αρχίζετε να ανακατεύετε, πάντα σε σιγανή φωτιά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν κρέμα.

Αν γίνει πολύ σφιχτή η σάλτσα, την αραιώνετε με λίγο ακόμα γάλα. Πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στο μεταξύ, έχετε βράσει, σουρώσει και βουτυρώσει ελαφρά τα μακαρόνια. Τα μοιράζετε σε πιάτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα τυριών, τα ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Ετοιμή…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *