Ένας οργασμός την ημέρα τον προστάτη κάνει πέρα!

yes-man2

Ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται, συνήθως, στις μεγάλες ηλικίες και είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άντρες των δυτικών κοινωνιών ενώ αποτελεί τη δεύτερη, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, αιτία θανάτου από νεοπλασματική νόσο. Ο καρκίνος του προστάτη είναι λοιπόν μια πραγματική απειλή για τον αντρικό πληθυσμό, αλλά μια νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ φέρνει καλά νέα σε όλους τους άντρες που φροντίζουν την υγεία τους και, μάλιστα προληπτικά.

Οι άντρες έχουν πλέον την δυνατότητα να μειώσουν κατά το ένα τέταρτο την πιθανότητα να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο: τον οργασμό! Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Όσοι άντρες φτάνουν σε οργασμό, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και εκσπερματώνουν, είτε με σεξουαλική επαφή, είτε με αυνανισμό, κινδυνεύουν πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους να παρουσιάσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους καρκίνο του προστάτη.

Η νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε συνεργασία με το Brigham and Women’s Hospital στη Βοστόνη, κατέδειξε ότι οι άντρες που εκσπερματώνουν πάνω από 21 φορές τον μήνα μειώνουν κατά 22% την πιθανότητα να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη!

Η Jennifer Rider, καθηγήτρια του Χάρβαρντ και μέλος των επιστημόνων που πραγματοποίησαν την έρευνα, δήλωσε ότι πρόκειται για έρευνα παρατήρησης, που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη με προσοχή, αλλά τόνισε ότι η έρευνα είναι ενθαρρυντική, αν και υπάρχει έλλειψη στοιχείων για τους παράγοντες κινδύνου της ασθένειας.

Σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο για τον Καρκίνο στη Βρετανία, το 2012 43.436 άντρες διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη και το ένα τρίτο από αυτούς ήταν άνω των 75 ετών.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *