ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε ποια κανάλια θα κατέβει σύντομα ο διακόπτης

SMPTE_Color_Bars.svg

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αξιολόγηση των φακέλων που έχουν υποβάλλει τα επιχειρηματικά σχήματα για την απόκτηση μίας από τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες.

Σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού εξετάζονται οι φάκελοι και τα πιστοποιητικά και τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχουν υποβάλλει οι συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MensPlanet εκτός από το κανάλι του Γ. Καρατζαφέρη που απορρίφθηκε από την πρώτη στιγμή (δεν είχε καταβληθεί το παράβολο των 30 χιλιάδων ευρώ) ελλιπείς φακέλους έχουν εμφανίσει το Mega και το κανάλι «Έψιλον» του κ. Βρυώνη.

Τα προβλήματα που έχουν οι αιτήσεις των δύο συγκεκριμένων καναλιών είναι καθαρά οικονομικά. Στο άλλοτε Μεγάλο κανάλι δεν υπάρχουν οι οικονομικές εγγυήσεις και τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί είναι υπέρογκα, στο δε Έψιλον εκτός από την έλλειψη οικονομικών εγγυήσεων υπάρχουν κι άλλες σημαντικότατες ελλείψεις (μη καταβολή φορολογικής ενημερότητας κ.ά.).

Αξιόλογους φακέλους έχουν υποβάλλει το Star, ο ΣΚΑΪ, ο Alpha, ενώ σοβαρές ελλείψεις παρουσιάζει και ο φάκελος του ΑΝΤ1. Οι υπόλοιποι επιχειρηματίες (Μαρινάκης, Καλογρίτσας, Σαββίδης) υπόκεινται σε άλλο καθεστώς, αφού δεν έχουν κανάλι που βρίσκεται σε λειτουργία και το κυριότερο που πρέπει να αποδείξουν είναι η οικονομική επιφάνεια να λειτουργήσουν ένα κανάλι και το ποσό που θα υποβάλλουν ως αρχική προσφορά.

Γιάννης Αργυρίου, MensPlanet

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *