Εντυπωσιάστε την φτιάχνοντας ένα τσιζκέικ με βερίκοκο

cheescake

Αποφασίσατε να μείνετε σπίτι με καλή παρέα. Το να μπείτε στη διαδικασία να μαγειρέψετε και να εμπλακείτε με λίπη, ψησίματα κλπ δείχνει λίγο κουραστικό. Άλλωστε οι αντοχές χρειάζονται για αργότερα! Φτιάχνοντάς της όμως ένα εύκολο, ελαφρύ γλυκό, σίγουρα θα την εντυπωσιάσετε …

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • 200 γρ. Τριμμένο Μπισκότο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ
  • γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  • Μαρμελάδα βερίκοκο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • 1. Βάση: Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Το αποσύρουμε όταν το περισσότερο βούτυρο έχει λιώσει, ενώ παραμένουν μέσα του άλιωτα κομμάτια (θα λιώσουν στη συνέχεια από την υψηλή θερμοκρασία). Το κάνουμε αυτό γιατί δεν θέλουμε να καεί.

     

  • 2. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ, το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο, ώστε να προκύψει ένα μείγμα που να μοιάζει με νωπή άμμο. Απλώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 -24 εκ. ώστε να καλυφθούν καλά και τα τοιχώματά της (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μεγαλύτερη αλλά θα μας βγουν πολύ λεπτές οι στρώσεις του γλυκού. Αν χρησιμοποιήσουμε μικρότερη θα βγουν πιο χοντρές). Αφήνουμε τη βάση κατά μέρος για να φτιάξουμε τη γέμιση.

     

  • 3. Γέμιση: Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Την αδειάζουμε μέσα στην ταρτιέρα, πάνω από τη βάση, και το απλώνουμε ώστε να είναι παντού ισόπαχο. Βάζουμε το τσηζκέικ στο ψυγείο να σφίξει. Στο σερβίρισμα, γαρνίρουμε την επιφάνεια της γέμισης με μαρμελάδα βερίκοκο ή κάποια άλλη της αρεσκείας μας.

     

    ΠΗΓΗ: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *